Reguli de respectat ca model intr-un studio de videochat

Reguli de respectat ca model intr-un studio de videochat

Cu totii am auzit despre studiourile de videochat si cu totii avem idei mai mult sau mai putin informate, si in consecinta mai mult sau mai putin preconcepute, despre ce inseamna activitatea unui model de videochat.

Cu totii avem acea prietena care lucreaza intr-un studio de videochat. Cam atat este de extinsa aceasta industrie de entertaintment la nivel de productie in Romania. Spunem noi ca ar fi util sa informam si care ar fi regulile care trebuiesc urmate de catre oricine isi doreste sa devina model de videochat, sau care este atitudinea corecta fata de studioul in care lucrezi.

Mie imi place in general sa promovez efectul de bumerang la rang de exemplu, si sa-i tratez pe cei cu care intru in conact in acest fel. Practic daca ma tratezi cu respect, la fel te voi trata in schimb. Asta este cel mai important sfat pe care il pot da unui model de videochat. Atunci cand lucrezi sau cand mergi si te angajezi intr-un studio, pune foarte mare pret pe respect. Ofera-l si vezi ce primesti in schimb. Iar daca ceea ce primesti e orice altceva decat respect, ei bine asta pe langa o dovada a lipsei celor 7 ani de acasa, e printre altele o dovada suprema a lipsei de profesionalism din studioul respectiv. Trebuie sa pleci si trebuie sa intelegi ca nu toate studiourile sunt la fel. Incearca in alta parte si porneste de la zero : ofera respect si vezi ce primesti in schimb.

Dar ce inseamna respect ? Pentru ca in ultimii ani ne-am cam pierdut busola si nu prea mai stim cum sa definim acest cuvant. Am sa incerc sa exemplific ce inseamna respect la un loc de munca, ca model, intr-un studio de videochat.

De principiu, desi inseamna mai mult de atat, am sa ma limitez la doua componente : relatii umane si seriozitate. Relatiile umane sunt acel „buna ziua , ce faci, bine” , limitat la conversatii normale si despre job. E o lipsa de respect sa participi la barfe (intre colege) inclusiv sa asculti. Limiteaza-te la ceea ce inseamna respect si ceea ce ai invatat acasa. Barfa nu e sub nicio forma o dovada a unei inteligente avansate.

Al doilea element despre care vreau sa vorbesc este seriozitatea, care se reflecta in tot ceea ce trebuie sa faci si in tot ceea ce ai in contractul de model : seriozitate fata de respectarea programului de lucru, a liberelor, concediilor, a odihnei (sa ajungi odihnita la munca), seriozitatea cu care tratezi fiecare situatie, fiecare sedinta de training si asa mai departe.

In oglinda, poti din nou sa aplici efectul de bumerang . Daca tratezi lucrurile cu seriozitate dar studioul da dovada de neseriozitate sau lipsa de profesionalism … fugi! A-ti schimba atitudinea si a deveni neserioasa sau lipsita de respect nu e o solutie , pentru ca nu vei face altceva decat sa-ti pierzi timpul.

Desigur , toate aceste reguli nu se aplica atunci cand faci videochat de acasa, e logic nu-i asa ?

Fiecare studio are reguli. E ideal sa te informezi inca de la inceput care sunt regulile , sa te gandesti daca le poti respecta si abia apoi sa semnezi contractul. Asigura-te ca stii si care sunt consecintele daca incalci regulile respective, si odata ce semnezi contractul, iti asumi lucrurile scrise acolo. Dar de principiu, o persoana care este serioasa si care trateaza lucrurile si oamenii cu respect, asa cum am mentionat in acest articol, ar trebui sa fie safe si OK la orice loc de munca.

Agențiile NightProwl

Galați
București