Cum sa faci videochat de acasa?

Cum sa faci videochat de acasa?

Astăzi vom analiză una din cele mai des întâlnite dorințe sau întrebări pe care le primim aproape în fiecare zi : cum să fac videochat de acasă (?), și vom încerca să detaliem care sunt avantajele, sau după caz dezavantajele, urmând ca ulterior tu să decizi câți bani vrei să faci și câte din condițiile sau sfaturile de mai jos ți se aplică.

Ce este videochatul

Dacă nu ai mai avut tangențe cu acest domeniu de activitate, cel mai probabil ai o idee despre ce este videochat-ul, însă am prefera să ne asigurăm din start că informația ta este corectă și nu se bazează pe stereotipuri sau lucruri din auzite.

În videochat nu totul este despre sex. Activitatea unui model de videochat poate să fie realizată în orice mod. Sute, chiar mii de modele din întreaga lume realizează conversații private cu cei mai fideli fani ai lor. De principiu, modul în care alegi să faci videochat, erotic sau non-erotic este o decizie pe care trebuie să o iei asumat.

Practic, cu toate excepțiile ce pot să fie date uneori drept exemplu, nu poți pretinde să fii un model softcore sau non adult dacă ai deficiențe extrem de mari în a conversa în limba engleză. din simplul motiv că videochatul non-adult presupune conversații lungi și creative în limba engleză. Simplu și logic nu-i așa ?

„Tipul de show pe care urmează să îl realizezi depinde în primul rând de viziunea și atitudinea ta, de modul în care poți conversa cu utilizatorii, și de stilul, inclusiv vestimentar, pe care îl vei afișa în față camerei web„
– Livia, trainer NightProwl Studio –

Activitatea unui model de videochat se încadrează în categoria divertisment, oferind o experiență audiovizuală ce facilitează interacțiunea și comunicarea cu oameni din diverse colțuri ale lumii. Orice contact cu clienții este întotdeauna virtual, pe internet.

Practic, definim astfel că există modalități de a lucra și a performa ca model de videochat atât pe categorii adult sau erotic, cât și pe categorii unde nuditatea este redusă sau chiar deloc. Fiecare dintre cele două modalități de baza are la rândul sau subcategorii , cum ar fi , videochatul glamour (nuditate redusă) sau 100% non adult (nuditate zero).

Show-ul creat de un model este în sine un produs, care va fi promovat și comercializat online pe siteurile de videochat. Astfel, modelul complet este acela care reușește să creeze conținut audiovizual și interacțiuni, atrăgând atât clienți / membrii care sunt interesați de un show erotic, cât și membrii interesați exclusiv în a avea conversații interesante.

Cine poate deveni model de videochat ?

Există platforme pentru toate sexele sau orientările sexuale , atât videochat (să-i spunem) clasic , cu fete, cât și categorii sau platforme dedicate băieților , transgenderilor , sau subcategoriilor : gay, lesbian, MILF, etc. Practic, oricine poate deveni model de videochat. Ai nevoie doar să fii major(ă) – adică să ai peste 18 ani , și să prezinți un document valid (carte de identitate, pașaport, etc) care să ateste acest lucru.

Timpul pe care trebuie sa il acorzi videochatului

Activitatea unui model de videochat nu trebuie să fie tratată ca un hobby sau ca un job part time. Asta în special dacă vrei să câștigi extrem de mulți bani practicând această meserie. Nu trebuie să ai deloc mentalitatea „întru și eu online când am puțin timp liber” – eventual doar câteva ore pe săptămâna. Nu vei reuși să produci rezultate (a se înțelege bani) cu un astfel de mindset.

Atunci când îți dorești să faci videochat de acasă, trebuie să-ți setezi un program propriu, cel puțin 6 ore pe zi, pe care să-l respecți cât mai strict, rezistând astfel „tentațiilor” cotidiene (ieșiri cu prietenii, „azi n-am chef, etc). Când vei face videochat de acasă, vei avea astfel un milion de tentații și de „alte lucruri mai importante sau mai urgente” de făcut, și vei neglija în mod sistematic programul de lucru. Dacă ești o fire organizată, atunci vei reuși cu siguranță. În caz contrar, gândește-te de câte ori ți-ai spus „mă apuc de luni” – și acea zi de luni n-a mai venit niciodată . Dacă ești în această a două categorie, atunci a lucra că model de acasă nu este o idee excelentă.

În ceea ce privește programul de lucru, sfatul nostru este să lucrezi în același interval orar (nu oricând și oricum) , un minim de 30-40 de ore în fiecare săptămâna.

Ca un sfat final, în ceea ce privește disciplina muncii : cel puțin la început este extrem de posibil să ai foarte multe momente in care să nu ai trafic, fiind model nou pe site, sau să te lovești de membrii care sunt extrem de răutăcioși și nepoliticoși. Vei găsi pe pagină noastră si informații despre cum să ai mai mult trafic web.

Trebuie să ai în astfel de momente un psihic tare, să treci rapid peste , și să-ți continui programul cu moralul ridicat. Poate că acesta este unul din punctele forte ale modelelor care lucrează într-un studio, având în permanență pe cineva care să le ajute și să le susțină in asfel de momente.

Tu, dacă vrei să lucrezi de acasă ești capabilă să-ți menții moralul sus în momentele grele ? Dacă răspunsul la această întrebare este da, atunci înseamnă că ești pe drumul cel bun. Dacă situația stă altfel, atunci îți recomandăm angajarea într-un studio de video chat.

Tehnologia, luminile si logistica necesara

Îți vei spune „am eu un laptop”. Industria de videochat este extrem de competitivă în zilele noastre, și vei concura pe siteuri cu modele , fie ele de acasă, sau de la studio, care dispun de decoruri și logistică moderne, lumini, setări, calculatoare de ultimă generație și camere web scumpe.

În funcție de platformele de videochat pe care îți vei dori să lucrezi, și mai ales dacă vei targeta să lucrezi pe 2 sau mai multe site-uri în același timp, cerințele tehnice pot să fie extrem de complicate.

Unele din platformele de videochat folosesc OBS ca metodă de streamming, un software care la rândul său nu este chiar ușor de setat. Dar să spunem că setările le vei învăța, sau că „ai tu un prieten” care te va ajuta cu setările. Din punct de vedere tehnic însă , OBS-ul necesită foarte multe resurse CPU pe care varianta „am eu un laptop” nu va reuși să le îndeplinească cu succes.

Stabilind aceste lucruri , să facem o lista cu lucrurile de care ai nevoie pentru a face videochat de acasă în condiții tehnice foarte bune, sau o lista de cumpărături în acest sens.

Calculator pentru videochat

Nu vom da exemple de configurări, pentru că nu știm exact ce dorești să faci, și pe ce platforme să lucrezi, sau mai ales, pe câte platforme. Noi am lucrat foarte mulți ani, până de curând, exclusiv pe LiveJasmin, un site care nu solicită utilizarea OBS, și care are un software de broadcasting destul de echilibrat.

Un astfel de calculator costă în jurul a 4500 lei , și ne repetăm , este ideal să folosești un desktop și nu un laptop. Îți vei dori cu siguranță să faci broadcasting utilizând și site-uri cu OBS , și atunci costul poate să crească un pic , dar nu cu mult. Considerăm că 4500 – 5000 lei este un buget ideal pentru a configura computerul desktop perfect pentru videochat , compatibil cu orice site, ba chiar cu transmiterea pe mai multe platforme simultan.

Camere web recomandate

Multe studiouri de videochat folosesc camere din gama PTZ de la Logitech, care pot costă până la $2000. Poți găsi însă camere web care au costuri mai reduse, dar desigur și performante mai scăzute, printre cele mai utilizate fiind Logitech Brio, o camera care are un cost de aproximativ 800 Lei in Romania.

Dar așa cum spuneam și mai sus, dacă bugetul îți permite (sau din primii bani câștigați) targetul ideal este să ai o camera din gama PTZ.

Mobilierul si logistica din care vei face videochat de acasa sunt de asemeni esentiale. Sunt stiluri dintre cele mai diverse și camera ta nu trebuie să arate obligatoriu glamorous, cu mobilă și decorațiuni scumpe, insa sub nicio formă nu trebuie să arate nici auster sau sărăcăcios.

Cât sau dacă trebuie să investești pentru a face camera ta să arate super OK , asta tu știi cel mai bine, pentru că locuiesti deja in ea.

Luminile sunt la rândul lor importante, punând în valoare tehnologia de care dispui, și mai ales frumusețea camerei și a decorului din care vei lucra.

Logistica mai include și alte elemente practice de care este posibil să ai nevoie în funtie de site-ul pe care îți dorești să lucrezi, cum ar fi : teasere video HD, galerii foto profesionale, etc.

Vei avea nevoie de informatie, experienta si know how

La prima vedere pare simplu, îți creezi un cont pe un site de videochat și gata. Ei bine, fiecare site are secretele sale. Să le numim secrete profesionale. Unele dintre acestea pot să fie găsite în diverse forumuri și comunități de videochat din mediul online, altele le vei descoperi cu timpul prin acumularea de experiență efectivă.

Know how înseamnă și cunoașterea de elemente tehnice și utilizarea de softuri. Pe unele site-uri este indicat să transmiți prin FMLE sau OBS, care tehnic, pentru persoane care nu au înclinații de genul acesta, pare imposibil.

Spuneam și mai sus, soluția este să încerci în permanentă să te documentezi, să citești, să consumi timp din acest punct de vedere. Inseamnă de asemeni, atunci când lucrezi de acasă, ABC-ul videochatului : cum să stai (să te încadrezi) pe camera, din ce unghi, ce să faci într-un show, ce să nu faci, cum să le vorbești, care sunt limitele, etc.

Experienta este lucrul cel mai de preț pe care un studio de videochat îl poate deține, și practic acesta este serviciul pe care îl oferă modelelor sale. Logistică (calculatoare, etc) poate oferi aproape orice studio, dar la capitolul know-how sunt foarte puține studiouri care pot să ofere cu adevărat acest lucru. Asta ar fi avantajul de a lucra dintr-un studio de videochat.

Pe de altă parte, acumularea de experiență și know how va dura mai mult în cazul modelelor de acasă, luni de zile, poate chiar mai mult, dar în final vei ajunge să câștigi 100% din banii încasați, fără a ceda o parte din câștiguri studioului. Dar, cum spuneam și mai sus, este relevant să crezi în tine , să ai răbdare și să crești treptat, în timp.

Legalitate si flux de bani

Un studio de videochat trebuie să știe și să facă de toate : tehnică , logistică, administrare, training , documentare, etc. Fiind model de acasă, tu va trebui să le faci singură pe toate. Din punct de vedere legal, și mai ales după apariția noii legislații din Ianuarie 2021, a lucra de acasă presupune și fiscalizare sau legalizare.

Cât despre încasarea banilor, au existat foarte multe metode de plata , precum ePassporte sau Payoneer, aparent de încredere, care în timp s-au dovedit a fi falimentare , și foarte multe modele și-au pierdut banii . Există încă astfel de modalități electronice de a încasa banii , unele pe piață de mulți ani de zile, dar noi îți vom recomandă un sistem clasic : transferul bancar.

Mergi la orice bancă,un cont bancar îți poate fi deschis în doar câteva minute. E cea mai sigură metodă prin care vei fi plătită!

Succesul atunci cand faci videochat de acasa

Succesul în videochat , pe lângă elementele deja menționate în acest articol, este datorat și trainingului sau bagajului de informații personale : nivelul de cunoaștere al limbii engleze, cultură generală și cultură sexuală (să știi lucruri despre diverse fetishuri sau practici).

Iarăși, ca model de acasă va trebui să experimentezi foarte mult, să cauți informație pe internet, să înveți și să evoluezi. La un studio profesional vei avea această informație în mod constant oferită de supervizori , admini sau traineri, motiv pentru care vei plăti un comision din încasările pe care le generezi.

Alte sgaturi utile

Dacă nimic din ceea ce ai citit mai sus nu te îngrijorează legat de timpul alocat, de resurse sau investiții necesare și de disponibilitate, atunci vei putea ajunge un model de succes lucrând de acasă. Dacă chiar vrei să câștigi bani din videochat, dar nu consideri că de acasă ai avea disciplină necesară, îți recomandăm să îți cauți un studio care să te ajute. În acest sens îți recomandăm acest articol despre alegerea unui studio de videochat.

Nu te sfătuim să ai mentalitatea de a merge la un studio , să acumulezi experiență ca ulterior să continui de acasă. Această practică este mincinoasă (practic te minți singură că vei putea ulterior reuși de acasă). Videochat-ul , de acasă sau de la studio, trebuie privit ca orice alt domeniu de activitate, că un job serios, cu profesionalism, și trebuie tratat ca atare.

Dacă dorești să afli mai multe despre studiourile noastre de videochat îți recomandăm site-ul nostru . Avem studiouri cu locuri limitate în București, Galați, și Iași.

Agențiile NightProwl

Galați
București